مشکلات حرکتی پس از سکته مغزی از جمله عوارض رایجی است که بسیاری از بیماران پس از این عارضه مغزی تجربه می کنند. برای بسیاری از مردم، راه رفتن آنقدر آسان است که بدون فکر آن را انجام می دهند. اما با هر قدم، مغز و بدن شما در حال انجام یک سری حرکات پیچیده هستند. پاها حرکت می‌کنند و خم می‌شوند، دست‌ ها حرکت می‌کنند، وقتی یک پا پایین می‌آید و پای دیگر بالا می‌رود، بدن متعادل می‌شود. پس از سکته مغزی ، ممکن است دقیقا متوجه شوید که چیزی مانند راه رفتن چقدر پیچیده است. حرکت دادن بدن می تواند سخت تر از آنچه بود باشد. برخی از افرادی که سکته مغزی کرده اند در راه رفتن و تحرک دچار مشکل می شوند. سکته مغزی می تواند به بخش هایی از مغز که حرکات شما را هماهنگ می کند آسیب برساند. سیگنال های مغزی به هم می ریزند و ممکن است ذهن و ماهیچه های شما به خوبی با هم کار نکنند.

بسیاری از افراد پس از سکته مغزی برخی از تاثیرات فیزیکی را تجربه می کنند. اثرات فیزیکی سکته مغزی متفاوت است و هیچ دو نفر تجربه مشابهی ندارند. ممکن است ضعف عضلانی، خستگی یا مشکلاتی در تعادل خود داشته باشید. شما باید توانبخشی با فیزیوتراپی در منزل و کاردرمانی در منزل را هرچه سریع تر شروع کنید ، تا به شما در بهبودی کمک کند.

اثرات فیزیکی سکته مغزی عبارتند از:

  • ضعف عضلانی.
  • افتادگی پا (مشکل در بلند کردن پا و انگشتان پا).
  • اسپاستیسیتی و انقباض (سفتی عضلانی).
  • تغییرات در احساس.
  • خستگی (خستگی شدید).
  • مشکلات بلع
  • مشکلات مثانه و روده.
  • اختلال تعادل
  • سردرد.
  • تغییر در طعم و بو.
  • مشکلات بینایی
  • درد.
  • تشنج و صرع پس از سکته مغزی.

مشکلات حرکتی پس از سکته مغزی

ارگو تراپیست رضا مقتدایی

مشکلات حرکتی پس از سکته مغزی به این دلایل است:

ضعف: بسیاری از افراد پس از سکته مغزی، عضلات ضعیفی دارند. ممکن است در یک ناحیه کوچک یا یک طرف کل بدن شما باشد. ممکن است اصلا نتوانید برخی از عضلات را حرکت دهید.
اسپاستیسیتی: این زمانی است که عضلات سفت می مانند و به سختی کشیده می شوند. ممکن است مشت شما همیشه گره شده باشد، یا یک دست همیشه به سینه شما فشار داده شود.
ناتوانی در حرکت دادن پا: اگر عضلات پاهای شما ضعیف باشند یا نتوانید آنها را حرکت دهید، ممکن است این اتفاق بیفتد. هنگامی که راه می روید، نمی توانید پای خود را به طور معمول در حین قدم بردارید بلند کنید. در این شرایط پا آویزان می‌شود و انگشتان پا روی زمین کشیده می شود ، که می‌تواند باعث زمین خوردن شود.

سکته مغزی می‌تواند به روش‌های دیگر بر میزان حرکت شما تأثیر بگذارد:

تغییرات در احساس: ممکن است احساس خود را از دست بدهید یا در پاهای خود احساس سوزن سوزن شدن کنید. قسمت هایی از بدن شما نیز ممکن است بسیار حساس و دردناک شوند.
خستگی: ممکن است به راحتی فرسوده شوید. فعالیت‌های اولیه ممکن است انرژی و تمرکز زیادی را به خود اختصاص دهند.
مشکلات هماهنگی: آسیب به مغز در اثر سکته مغزی می تواند بر نحوه کنترل حرکت بدن تأثیر بگذارد، مشکلی به نام آتاکسی. ممکن است احساس ناخوشایندی یا دست و پا چلفتی داشته باشید.
مشکلات تعادل: ممکن است روی پاهای خود احساس سرگیجه یا بی ثباتی داشته باشید.

پس از سکته مغزی، تیم درمان و توانبخشی شما شروع به کمک به شما می کند تا هر گونه توانایی را که از دست داده اید بلافاصله به دست آورید. آنها ابزارهای زیادی دارند که می توانند به شما در حل مشکلات حرکتی کمک کنند.

متخصصان توانبخشی همچ.ن متخصصان فیزیوتراپی در منزل نقش کلیدی در بهبودی شما خواهند بود. آنها برای کمک به شما برنامه خاصی ارائه خواهند کرد. ممکن است لازم باشد دوباره کارهای اساسی را شروع کنید، مانند بلند شدن از صندلی یا ایمن روی تختخواب.

یک فیزیوتراپیست همچنین تمریناتی را به شما نشان می دهد که می توانید از آنها برای بازسازی قدرت و تعادل و کاهش درد استفاده کنید. شما باید آنها را زیاد تمرین کنید.

درمان مشکلات حرکتی پس از سکته مغزی

سکته مغزی در افراد مختلف ، متفاوت است و می تواند علائم و عوارضی را ایجاد کند که شدت آن متفاوت است. تیم درمان و توانبخشی سکته مغزی نهایت تلاش خود را می کنند تا بیماران به بهترین نتیجه درمانی دست پیدا کنند. بهبودی در چند ماه اول پس از سکته مغزی سرعت بیشتری دارد ، اما در بسیاری از افراد ماه‌ ها یا سال‌ ها بهبودی طول می کشد.

پس از سکته مغزی، باید مورد ارزیابی قرار بگیرید تا متوجه شوید چه مشکلاتی دارید. شما باید تمام توانبخشی و حمایت لازم را برای کمک به بهبودی خود دریافت کنید و تا حد امکان مستقل باشید. دستورالعمل های بالینی ملی برای سکته مغزی راهنمایی های عملی برای توانبخشی پس از سکته مغزی ارائه می دهد.

توانبخشی از زمانی که شما در بیمارستان هستید شروع می شود و باید تا زمانی که پس از ترک بیمارستان به آن نیاز دارید ادامه یابد. توانبخشی باید اهداف روشنی داشته باشد که بین شما و درمانگرتان توافق شده است. آنها ممکن است به شما فعالیت ها یا تمرین هایی بدهند تا در زمان خود تمرین کنید تا به بهبودی شما کمک کنند. تمرین منظم فعالیت ها در بین جلسات درمانی می تواند به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کند.

اگر پس از خروج از بیمارستان در مورد مشکلات حرکتی پس از سکته مغزی به کمک نیاز دارید، با پزشک عمومی خود تماس بگیرید. آنها می توانند راهنمایی کنند و ممکن است شما را به متخصصانی مانند فیزیوتراپیست یا کاردرمانگر ارجاع دهند.

فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل

مدت زمان بهبودی به شدت و محل سکته مغزی و دسترسی شما به درمان و توانبخشی همچون فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل بستگی دارد. هرکسی مشکلات مختلفی را تجربه می کند و با سرعت های متفاوتی بهبود می یابد. یک برنامه فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل می تواند به شما در بسیاری از علائمی که پس از سکته شایع هستند کمک کند.

اولین اولویت این است که وضعیت شما از نظر پزشکی پایدار باشد، هنگامی که این اتفاق افتاد تمرکز شما می تواند به توانبخشی تغییر کند. توانبخشی شما توسط یک تیم چند رشته ای انجام می شود. این می تواند شامل فیزیوتراپی، گفتار درمانی و کاردرمانی باشد.

توانبخشی معمولاً در چند روز اول پس از سکته مغزی شروع می شود – در حالی که هنوز در بیمارستان هستید. نقش فیزیوتراپی شما کمک به بازگشت هر چه بیشتر عملکرد طبیعی خواهد بود تا بتوانید به انجام کارهایی که در زندگی از آن لذت می برید ادامه دهید.

توانبخشی تحت تأثیر شدت سکته مغزی و مشکلات ناشی از آن خواهد بود. ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • به شما کمک می کند تا نحوه انجام حرکات اولیه مانند بلند شدن از رختخواب و راه رفتن را دوباره بیاموزید.
  • تمرینات خاصی برای کمک به ریکاوری شما با تقویت عضلات ضعیف، بهبود تعادل و آموزش راه های جدید برای تکمیل وظایف.
  • به شما آموزش می دهد که چگونه از تجهیزاتی که ممکن است برای ایمن نگه داشتن شما لازم باشد استفاده کنید.

نویسنده

تاریخ انتشار

keyboard_arrow_up